S(tr)anden kallar volleyspelare

Redo för spel. De tolv beachvolleyplanerna i Centralparken fick i mitten av mars ny sand inför sommarsäsongen. Foto: Mikael Heinrichs.
Redo för spel. De tolv beachvolleyplanerna i Centralparken fick i mitten av mars ny sand inför sommarsäsongen. Foto: Mikael Heinrichs.
Veckoslutet 28–29 maj blir det beach volley i dagarna två i Centralparken i Pargas då Volley Team-82 står för arrangemangen för 28:e gången.
– I fjol hade vi 62 anmälda lag, vilket var den klart bästa siffran på länge. Rekordet på över 100 lag sattes för länge sedan då turneringen ännu spelades i Björkhagen, berättar Mirella Henrichson från arrangörsföreningen.
Sedan 1998 har turneringen arrangerats i Centralparken. De 12 planerna där har fått ny sand till i år, vilket är välkommet.
– Det är en tajt grupp på ett tiotal personer som i huvudsak står för arrangemangen med allt vad det innebär, konstaterar hon.
Exakt hur många lag det blir i år går inte ännu att förutspå, eftersom anmälningstiden är öppen fram till lördagen. Många brukar anmäla sig först i sista stund och annulleringar på slutrakan är inte heller de helt ovanliga.

Beach Volley XXVIII 28–29.5.

  • Lördag: damer A & B, herrar A & B.
  • Söndag: mixed A & B, herrar C 50+.

Beachvolleysäsongen har redan inletts och Volley Team-82 håller regelbundna träningspass på sanden tisdagar och torsdagar klockan 18.
– I övrigt är det förstås fritt fram att spela på planerna hela sommaren, vilket folk redan gjort. Vill man komma med i föreningen går det förstås också bra, antingen genom att dyka upp tisdagar eller torsdagar eller att annars höra av sig, säger Henrichson.
Kontaktuppgifter finns på föreningens webbplats.
– Som publiktips kan nämnas att lördagen är den dag som samlar mest deltagare och då spelas sannolikt också de mest högklassiga matcherna, tillägger hon.
Finlands genom tiderna mest meriterade beachvolleyspelare, syskonen Emilia och Erika Nyström har också i tiderna som 14-åringar spelat i Pargas. Vem vet, kanske man om en dryg vecka kan kolla in nya, framtida stjärnor inom grenen?
Mikael Heinrichs
050 306 2004/mikael.heinrichs@aumedia.fi