”Attityden avgör alltid” — elever från Kombis filmskola gjorde film om coronaviruset

Kvinna med munskydd tar handsprit
Clara Wickström som syns i förgrunden är en av de medverkande i filmskolans coronafilm. Foto: Aras Jarjis

Sex elever i Skärgårdens Kombis filmskola har gjort en kortfilm på knappt två minuter om hur attityden är avgörande när det gäller att begränsa spridningen av coronaviruset.

Filmen är gjord för att delas på sociala medier, säger filmskolans lärare Aras Jarjis.

– Alla restriktioner och rekommendationer om att bära munskydd kan göra en del arga. Men budskapet i filmen är att det inte är något att bli arg över. Det handlar om att ha rätt attityd. Genom att bära munskydd skyddar jag andra.

Mobiltelefoner och kameror räcker bra för att filma med

Filmskolans elever har filmat med sina mobiler eller kameror och den slutliga versionen är klippt av Jarjis.

– Många tror att man behöver dyr utrustning för att göra videofilmer, men det räcker bra med den egna telefonen eller kameran och den inbyggda mikrofonen. På kursen lär vi oss tekniken, hur man använder dem för ett bra resultat, säger han.

Den korta filmen är inspelad i Nagu, Pargas och Åbo och alla filmskolans elever, Alexandra Granberg, Clara Wickström, Robert Karlsson, Erik Nordström, Tom Nybom och Beni von Weissenberg från Pargas och Åbo, medverkar med egna filmsnuttar.

– Kursdeltagarna är i åldern 28–80 år. Vårt nästa projekt är flera avsnitt om Mona och Bosse, ett pensionerat finlandssvenskt par som har jobbat hela livet och som följer med vad som händer i världen.

En ny kurs och filmskola ordnas i vår vid Skärgårdens Kombi.

Carina Holm
carina.holm@aumedia.fi

Var först att kommentera

Kommentarer

Alla som kommenterar PK:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Underteckna kommentaren med både ditt för- och efternamn, tack.


*